a.s.r. real estate start herontwikkeling winkelcentrum in Middelburg

Utrecht, 29 mei 2019 – a.s.r. real estate start medio juni de grootschalige renovatie van het winkelcentrum aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg. Het gehele winkelcentrum met circa 5.000 m² aan winkels en ondergelegen parkeergarage wordt toekomstbestendig gemaakt. Gedurende de verbouwing van ongeveer een jaar blijft het winkelcentrum geopend.

Ook na de renovatie blijft het een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. De meeste huidige huurders, zoals Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Action, de Schoenmaker en ’t Smoske blijven in het winkelcentrum. Daarnaast is er ruimte gecreëerd voor enkele nieuwe winkels. Het winkelcentrum is een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund.

Nadja Bressers, assetmanager retail a.s.r. real estate: “Het winkelcentrum aan de Pottenbakkerssingel (voormalig Trefcenter) is een belangrijk winkelcentrum in Middelburg. Niet alleen voor de dagelijkse boodschappen maar ook als startpunt van een bezoek aan de binnenstad. Het winkelcentrum dateert uit de jaren ’70 en is inmiddels esthetisch, technisch en functioneel toe aan vernieuwing. We gaan het gemak van boodschappen doen sterk verbeteren en ook de route naar de binnenstad wordt logischer. De (regionale) bezoeker en toerist wordt daardoor meer verleid om bijvoorbeeld het terrasje in de binnenstad te combineren met functionele aankopen in het vernieuwde winkelcentrum.”

Architect Michael Noordam van Vocus: ”Het ontwerp bevat gerichte en slimme maatregelen die het gebouw zowel toekomstbestendig als aantrekkelijk en uitnodigend maken voor de bezoeker. Een voorbeeld is de lichtstraat: deze zorgt voor veel natuurlijk daglicht wat het comfort vergroot voor de bezoeker en tegelijkertijd de energievraag verlaagt doordat minder kunstlicht benodigd is. Verder sluit de keuze van materialen mooi aan op de omgeving. De verblijfskwaliteit in en rondom het gebouw wordt enorm verbeterd en ik denk dat we hiermee een positieve bijdrage leveren aan de binnenstad van Middelburg!”

Van binnen en van buiten een geheel nieuw uiterlijk

De twee entreezijdes worden vergroot met transparante glazen puien en het dak en de gevels worden hoogwaardig geïsoleerd. De entree aan de kant van de binnenstad komt tegenover de brug te liggen. De entreehal aan de kant van het parkeerterrein en de parkeergarage krijgt ‘tapis roulants’ (elektrische rolpaden). Dit verbetert de bereikbaarheid en vergroot het gemak voor de consument. Ook krijgt de parkeergarage een cosmetische make-over met een nieuwe indeling. Intern worden de winkelpuien vernieuwd en komt er behalve zuinige LED-verlichting ook daglichttoetreding via het plafond. De indeling van het winkelcentrum wordt verbeterd, zodat alle winkelunits aan de passage gesitueerd zijn. Bezoekers kunnen na het parkeren van hun auto gemakkelijk langs alle winkels naar de brug richting de binnenstad lopen en vice versa.

twitterlinkedintwitterlinkedin
twitteryoutubeflickrtwitteryoutubeflickr